Siirry pääsisältöön

Ohjelmisto

Olenko se minä

Poika riensi pienine eväineen rannalle, mutta kaikki ihmiset olivat muualla. Miten käy, kun suurelle väkijoukolle tarvittaisiin syötävää? Olenko se minä -näytelmä pohtii pienten tekojen suuria vaikutuksia.

Tarina pohjautuu Raamatun 5 leipää ja 2 kalaa kertomukseen ja heittää mukaan vielä hieman ilmapallojakin.

Kesto: 25-30 minuuttia

Kohderyhmä: yli kolmevuotiaille

Yleisömäärä: max. 50, riippuen esitystilasta

Pystytys: 45 minuuttia, purkaminen: noin 30 minuuttia

Tila: Tarvitsee  5 x 5 metriä tilaa ja pääsyn yleisöön

Hinta: 350 e, toinen esitys samassa 270 e

Menneitä esityksiä

Mehiläisuni

Taavi toivoo saavansa nukkua päiväunet niityllä. Mehiläinen säikäyttää hänet uniltaan ja alkaa takaa-ajo. Taavi ei voi käsittää miksi moisia otuksia on maanpäällä häiritsemässä. Sulo ilmestyy paikalle ja alkaa kertoa vanhaa kertomusta siitä, kuinka Jumala loi sanallaan kaiken maailmassa, taivaan kaaresta aina pieneen mehiläiseen asti. Matkalla läpi luomisen Taaville selviää myös mehiläisen paikka.


Otson askeleet
Kevään korvalla otso heräilee talviunesta, mutta miksi maa on vielä jäinen? Kettu hiipii karhun kotiluolan lähistöllä, ettei vain olisi oma häntänsä kainalossa? Otso haluaisi aloittaa tanssin, mutta tuleeko siitä mitään?

Näytelmä pohjautuu suomalaisten kansansatujen hahmoihin. Isoon ja hieman kömpelöön, mutta ystävälliseen karhuun, viekkaaseen kettuun ja vilahtaa tarinassa myös itseään rakastava Metsolan kukko.

Loppuen lopuksi Otson askeleet on pohjimmiltaan satu siitä, kuinka toisten epäilyistä huolimatta voi olla mitä haluaa.
Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ihka ensimmäinen postaus

Minulle tuli tilanne, että päätin luoda uudelleen nettisivuni. En kuitenkaan pitänyt staattisesta sivusta, joten ajattelin: "Miksi kummassa Nukketeatteri Arkilla ei voisi olla blogipohjainen nettisivu, blogejahan minä olen kirjoitellut jo toista vuosikymmentä."  Tässä siis olen. Aloittamassa uutta blogia (jälleen), jee, ihan mahtavaa. Olisiko minun oltava täällä viiltävän asiantunteva? Ehkä, mutta taidan kuitenkin ottaa hieman rennomman otteen. Asiaa, mutta leikin ja tarinoiden kautta. Näiden päälle Nukketeatteri Arkkikin rakentuu, joten mikä sen parempi lähtökohta myös tälle blogi-nettisivulle. Saanen vielä esitellä Taavin. Hän oli mukana teatterin ensimmäisessä virallisessa näytelmässä, mikä nyt on jo arkistoitu. Ihanaa uutta vuotta sinulle ja tehdään siitä yhdessä hyvä, vaikka ulkoa päin tuleekin välillä haasteita. - Jani -